vineri, 25 iunie 2010

Despre mine.
Ma numesc Catalina, am 13 ani, si sunt din Chisinau, Moldova. Acest blog va fi viitoarea mea carte pe care visez sa o public. Visez. Ideea mi-a venit spontan, de ce sa nu o urmez?


Pentru ca Socrate spunea: "Cunoaste-te pe tine insuti", am sa incerc sa fac o carte pentru adolescenti, sa-i inteleg, sa ii ajut in dezvoltarea lor morala si fizica, sa-i duc pe drumul cel bun. Visez, si sunt constienta ca sutn departe de realitate, dar, fara vise, ar putea deveni ceva realitate? Si Bill Gates a visat, si Edison a visat...





La inceput nu i-a placut de ea. Nu numai ca avea un nas mare si ochi mici bagati in fundul capului, care nu exprimau nici o emotie, ci mai vorbea mult si fara sens. Putea sa-ti povesteasca ce a mancat la cina si cat de gustos a fost. O privi cu un oarecare dispret, dar ea nu simti asta.
Cat de oarba era, cat de naiva si usor de pacalit! Nu stia de ce, dar in sufletul sau se terzi o imensa dorinta sa-si bata joc de ea, sa o faca sa sufere, apoi sa rada de prostia-i. Se sperie o clipa de gandurile lui, zicandu-si sa o lase in pace cu viata ei, caci o vede pentru prima si spera, ultima oara. Dar nu simtea asta, doar gandea. Doare, de unde atata ura stransa in el? Nici el nu stia.
- Ce p*** mea, zise ea tare, razand aiurea.
- Nu ai p***, ii spuse el stins, rece, alungandu-i ranjetul de pe buze.
- Ti-o tai tie, daca e nevoie, rase ea mai tare, dar cel mai enervant era ca toti prietenii lui pufnira, de parca ea ar fi zis ceva amuzant.
El ramase serios, dandu-si ochii peste cap.
- Hai ma, tu nu stii de gluma? Acum avea vocea si mai stresanta, iar el isi dorea sa-i bage in gat o carpa sau orice, numai sa inchida gura.
- Dar tu nu stii de inteligenta? ii spuse calm, dar atat de dur, incat cei din jur tresarira.
- Vlad... interveni unul dintre prietenii sai, vrei o inghetata? era Daniel, baiatul care remedia mereu conflictele.
- Nu, multumesc, eu trebuie sa plec.
- Da, bine, zise Daniel, gandindu-se ca ar fi mai bine ca Vlad sa plece, caci dintre prietenii lui, toti o placeau pe Cristina, fata care-l exaspera pe Vlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu